Vi startar #Brottsofferpodden

Det saknas en del av samtalet.

Det är ofta många gamla kriminella och missbrukare som det skrivs framgångssagor om. Och all heder till dom som vänt sitt liv till det bättre, vi hör ju själva till den skaran. Vi får ofta väldigt mycket uppmärksamhet, syns i tidningar, morgonsoffor och media överlag. Det är jättebra, det är jätte bra att personer vänder sitt liv. Men det finns en skara människor som inte får sin röst hörd i det hela, och det är brottsoffren. Det är en stor skara människor som blivit drabbade av oss och våra handlingar.

Sammanlagt är det 23,1 procent av befolkningen (16–84 år) uppger att de blivit utsatta för något eller några brott enligt brottsförebyggande rådets senaste statistik. Det är personer som ofta helt oskyldigt får sina liv helt upp och ner vända. Som inte har något med saken och göra utan bara faller offer för psykisk ohälsa hos andra personer. Vi vill höra deras version. Vi vill lyfta deras röst, höra om vad som händer efter man blivit utsatt för ett brott. Vad händer efter? Hur bearbetar man den skam som så många vittnar om att man känner? Tar man på sig egen skuld? Vad erbjuder samhället? Hur reagerar omgivningen? Vi går på djupet här och söker den mörka sanningen bakom all utsatthet.

Vi söker nu därför personer som blivit utsatta för brott. Du är självklart helt anonym om du vill det, det är helt upp till dig. Vi sätter din trygghet i första hand.

Kontakta oss på,

Joakim Linden: 0704946823

joakimlinden78@gmail.com

Jimmy Lenefjäll: 0735794883

info@jimmylenefjall.se

Leave a Reply