En begraven dröm.

En av mina drömmar som barn var att bli fotbollsproffs. Jag var en sån som provade alla sporter som fanns. Men fotboll var det som jag fastnade för. Jag var ofta ute på gården och tränade på att jonglera med bollen, alla mina vänner spelade fotboll och jag älskade verkligen fotboll. Jag tränade i IFK Norrköping. Jag minns att jag ofta gick ut själv och hade en längtan att någon skulle upptäcka och se hur duktig jag var. Fotbollen blev mitt första sätt att hantera det jag bar på inombords kan jag se nu efteråt. Där i kunde jag för en stund stänga av den ångesten och oron som bara växte i mig. Jag introducerades för alkohol och cannabis vid 12 års ålder och mitt sätt att hantera livet på gick från fotboll till alkohol och droger på ungefär en dag. Det blev mindre och mindre fotboll och mer och mer substanser. 3 år senare sitter jag inlåst på en av Sveriges mest hårt bevakade slutna ungdomshem för en rad grova våldsbrott. Jag tänkte mycket på min fotboll där inne. Hur jag för några år sedan varit iväg både till Danmark och Göteborg på fotbollscuper. Den kärlek och teamkänsla jag hade upplevt sved som en kniv i hjärtat när jag insåg att den drömmen är död. Jag sitter nu inlåst på obestämd tid, jag slöt mina ögon liggandes i sängen och såg framför mig gräsplanerna, bollen, vännerna. Jag kunde till o med känna doften av nyklippt gräs. Jag öppnar ögonen och inser att det lilla fönstret bredvid det stora pansarglasfönstret var öppet och det åkte en gräsklippare utanför. Jag ställde mig upp och tittade ut, jag hade visst känt riktig doft av nyklippt gräs. Skillnaden var bara att jag var inte på någon fotbollsplan med mina vänner och kickade boll, jag var inlåst på Sundbo ungdomshem uppe i dalarna, långt, långt ifrån min familj och vänner och hade inte en aning om när jag skulle få träffa någon jag känner igen. Här stängde jag av mitt känsloliv totalt. Nu bestämde mig för att gömma mina drömmar långt inom mig själv och aldrig nånsin ta fram dem igen. Det var över nu.

 

För att boka mina föreläsningar se under kontakt!

Leave a Reply